Forrest Jump i v nové sestavě drží na albu "Vrtochy" svůj kurz

21.05.2023 14:00 - Ondřej Hricko | foto: Forrest Jump

S budoucností bučovické rockové party Forrest Jump to ještě nedávno moc valně nevypadalo. Minulý rok se totiž kapelníkovi Pepu Michálkovi rozutekla celá sestava: většina členů si založila formaci Jacker's a basáka Martina Loučku k sobě přetáhli Arakain. Teď je ale zpět s novými spoluhráči a deskou "Vrtochy".
6/10

Forrest Jump - Vrtochy

Skladby: Zapomenutý svět, Uprostřed magnetických polí, Miluj svýho hejtra, Za Duhou, Do krve, Truet, Lakomec, Víc dobrých zpráv, Ráno, Rozcestí, Zafúkané
Vydáno: 6.5.2023
Celkový čas: 42:55
Vydavatel: Smile Music Records

Tohle album je tak vlastně zkouškou, jak budou Forrest Jump odteď fungovat. Otázku vzbuzuje i trochu podivný název - dle vysvětlení skupiny je výrazem pro koně vzpínajícího se svému jezdci. Jedenáctka písní se ale posluchači nevzpíná a jde mu možná až snadno na ruku. Kolekce je totiž poctivě rocková v tom dobrém i horším slova smyslu. Najdeme na ní vše. Nut(/d)né balady, sociální kritiku, tvrdé riffy i hymnické refrény. Ale žádné větší překvapení nenabízí.

Aktuální zvuk, který má na svědomí Honza Toužimský z Arakain, v mnohém připomíná poslední počiny jiných matadorů - konkrétně karvinské Dogy. Podobně jako formaci Romana "Izzyho" Izaiáše by i této nahrávce prospěla větší barevnost. Tu na "Vrtochách" přináší alespoň cover "Zafúkané" od skupiny Fleret, který se opravdu povedl. Zůstala původní poetika a přitom zafungoval rockový groove. Ze zbylých autorských kusů nejvíce zaujme hymnický "Zapomenutý svět" s arénovým refrénem, osudová "Za duhou" nebo dalším výrazným refrénem vybavený "Lakomec". Jde o dobrou rockovou studiovku neuhýbající z nastoleného kurzu kapely, která by klidně mohla mít razítko s označením classic czech rock.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY